tirsdag 12. oktober 2010

Kyllingform!

1 stor kylling på ca 1,2 kg, bruk gjerne Stangekylling
3 sitroner
50 gr smør
3 ss flytende honning
3 grener rosmarin
2 fedd hvitløk
salt/pepper
800 gr poteter m/tynt skal, eller skrelles, det er en smaksak om man vil ha skallet på
Stekes v/180 gr i ca 50 min-1 time

Del kyllingen, legg i ildfast form sammen m/potetbåter
Press sitronsaft fra 2 sitroner og has i kjele sammen med smøret, honning, rosmarin, og hvitløk, salt og pepper. La trekke i ca 3-5minutter, uten å bli brent. Fordel sausen over kyllingbitene og potetene.
Del siste sitron i båter og legges i den ildfaste formen sammen med det andre.

Server med grønn salat til og gjerne baquetter til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: