tirsdag 12. oktober 2010

Sechuanakylling

5 kyllingfileter
olje til steking, gjerne rapsolje
2 paprika, røde
1/2 squash
6 litt store sjampinjonger
2 gulerøtter
1 løk
100 g sukkererter el bønner
1/2 purre
1 dl cashewnøtter
Saus:
2 dl hønsbuljong
1/2 dl soyasaus
2 ss søt soyasaus (ketjap manis)
1 ss revet frisk ingefær
1 fedd hvitløk
1-2 ss sambal oelek ( chili pasta kan også brukes)
1 ss potetmel til jevning, maizena kan også brukes
salt/sukker etter smak
Kylling, grønnsaker skjæres i store biter, varm oljen i en wok panne, eller vanlig panne, stek kyllingen mens det stadig vennes. Tilsett grønnsaker, hell over hønsebuljongen, tilsett soyasaus, ketjap manis, ingefær, hvitløk og sambal oelek.
Jevn til med potetmel utrørt i litt kaldt vann. Smak til med salt og sukker.
Dryss over nøtter før servering, server med ris eller nudler

1 kommentar:

  1. Nam!! Dette vil jeg lage når jeg har fått meg wok-panne :)

    SvarSlett

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: