mandag 11. oktober 2010

Myk eplekake

200 gr smør
2 dl sukker
4 egg
revet skal av en økologisk sitron, eller vask sitronen godt hvis ikke økologisk
1 1/2 ts bakepulver
4 dl hvetemel

Eplefylling:
4 syrlige el faste epler
2 ss sukker
1 ts kanel


Sett ovnen på 175 gr, rund form 24 cm.
Rør sukker og smøret hvitt og porøst, fordel at smøret har fått stått fremme så det blir mykt. 
Tilsett et egg om gangen rør godt mellom hvert egg. Tilsett revet sitronskall, tilsett hvetemel og bakepulver og rør godt. Ha i smurt form.
Skrell eplene og del i biter, bland sukker og kanel sammen med eplebitene, dette has oppå kaka, trykk eplebitene litt ned i kaka.
Stek kaka i nedre delen av ovnen i ca 50 min. 
Server med pisket krem, is eller vaniljesaus 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne tilbakemelding på innleggene mine: